Manmoncang
MyAlpha
By: Fuad Latip

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Friday, 25-Mar-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
[ON OFF BANYAK KALER]

Open gambo yg hensem. Guna sponge tools-(mode=saturate,flow=100)
ayunkn kiri ke kanan,serlahkn kaler dgn mantap. Duplicate layer
pd lyr bckground, buat desaturate cam dlm gambo
View all 10 photos...
Okehhh....ini last tutorial untuk minggu ni. Cukup aaaa beberapa hari saya kasi tutorial edit photo guna photoshop. Kalau kasi non stop kang, mau termuntah ye tak?? huhuhu. Next week kalau sempat, saya kasi lagi. Tengah bosan ni, memang takde kerja lain aaaa walaupun kerja ada. (anggap je takde....ngehngehngeh).

Adik-adik....huhuhu...hari ini kita akan belajar camna nak ON OFF kaler ramai-ramai sekaligus. (ramai tu.....huhuhu). Ok..ikut je tutorial kat atas satu persatu. Sure jadinya. Kalau tak jadi, TAK JADI leeee.....ngehngehngeh.

NOTES:
1.KALAU GAMBAR DAH OK...SO TAK PAYAH AA GUNA SPONGE TOOLS TU.
2.CARA NI HANYA MASYUKKK (BOLEH GUNA) HANYA DENGAN ADOBE PHOTOSHOP 7.0 KE ATAS (CS version)


Tutorial berkaitan : ON OFF SATU COLOR


Thursday, 24-Mar-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
[Tersembul atau Menyembul?????]

tolong suapkan....hmmphh...masyukkkkk tu...huhuhu
uish....sampai terkeluar2 kuali tu...
letak dalam rak elok-elok ok.
View all 4 photos...
Ok....amik ko...huhuhuhu. Sekali aku main ngan photoshop, semua benda aku nak buat. Kali ni buat objek tersembul kuar dari gambo. Malas nak buat banyak-banyak. 4 cukup aaa.

Nanti-nantilah aku ajar yang ni. Nanti tu ntah bila aaa...huhuhu






Wednesday, 23-Mar-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
[SKETCH]

Open file, duplicate layer
pd duplicate lyr, pilih image->adjustment->desaturate
duplicate layer, kemudian invertkan (ctrl+I)
View all 12 photos...
Ni sebab takde kerja aa ni. Explore sana sini. Kali ni kita buat pulak effect sketch. Aku dah lebih ke depan ni. Dah hari rabu dah aku ni sedangkan hari ni baru je hari selasa. Takpelah. Kita nak belajo, kena aaa advance ye tak???




Tuesday, 22-Mar-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
[Mengecikkan Saiz Gambo]

tengok, kan ke ratus2 KB tu.
klik ctrl A untuk select all atau beberapa je gmbr yg nk kecikkn
pehtu press folder dan email selected file
View all 8 photos...
Sekarang ni ramai yang nak upload ke fotopages mengalamai masalah sebab lambat upload. Di sini selain menggunakan tools yang boleh resize gambo dan seterusnya akan kecikkan saiz (dalam byte maksud saya), anda boleh ikut tutorial saya ini.

JANGAN RISAU. WALAUPUN GAMBARNYA AKAN JADI KECIK, TAPI DIA MASIH OK UNTUK FOTOPAGES.

So fotopages tak perlu ambil masa lama untuk upload gambo-gambo datuk dan datin semua. ngehngehngeh. Selamat mencuba dan menerayyyyy.


Monday, 21-Mar-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
[Mari Belajar ON OFF COLOR]

Open file gambar
Press ctrl+a (select all), ctrl+c (copy), ctrl+n (new file)
window seperti di atas akan keluar
View all 19 photos...
Setelah beberapa orang bertanya pasal ON OFF COLOR ni, kena jugaklah aku mengambil masa untuk mengajar bagaimana membuatnya menggunakan adobe photoshop. Ini cara aku. Aku tak tau cara orang lain. Yang penting, asalkan berjaya.

Sebenarnya selama ini aku cuma menggunakan kebolehan yang ada pada digi camera aku. Tapi dengan menggunakan adobe photoshop, anda boleh ON OFF color apa yang anda suka. So kat sini, aku terangkan secara simple sahaja. Tak faham boleh bertanya ok.

Notes:
Kalau anda tak nak buat new file, anda boleh duplicate layer, kemudian desaturekan dengan cara image->adjustment->desature. So gambar akan jadi grayscale. So anda boleh skip gambar 3-7.


Awek tu adalah anak saudara aku (anak sulung kepada abang aku yang sulung...faham?)

UNTUK BANYAK PILIH BANYAK KALER CAM MAKAN PIE TU...SILA KE SINI

..........

......[url]


[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net