Manmoncang
MyAlpha
By: Fuad Latip

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Sunday, 24-Apr-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
[Puteri Sarah & Razif Wedding]

 
 
 
View all 12 photos...
Tak aci aaa kalau semua orang shoot gambar-gambar kawin. Aku pun nak cuba gak try shoot gambar orang kawin. Tapi tak bleh nak sibuk-sibuk dan lebih-lebih tangkap gambar pengantin sebab penuh dengan orang. Lain kalau aku ditugaskan memang untuk tangkap gambar pengantin. Kira cameraman upahan. Tapi aku cameraman penyibuk. Kang glamer haram aaa pulak. So inilah jelah gambar-gambar yang sempat tangkap. Tu pun tak berapa nak center. Boleh aaa kan.

NAK KASITAU BEBERAPA PETUA.
1. Nak letak header gambar, jangan terlalu besar. Nanti table fotopages ni lari. Orang kena scroll ke kanan nak tengok gambar. So sila sesuaikan saiz header tu ok.

2. Perasan tak setiap gambar besar di fotopages saya, mesti centerkan. Fotopages tak sediakan feature untuk centerkan gambar. So kat tepi link gambar tu, taruk aaaa apa-apa huruf ke apa ke dan warnakan dengan warna putih. (guna font color feature). Kira hidden aaa. Nanti dia akan tolak gambar tu ke tengah.

Sekian.


...



Saturday, 23-Apr-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
[Tutorial Menyembul]

Open gambar
duplicate gambar
select bahagian yg nak disembulkan paste pada new layer
View all 10 photos...
Ok...ni baru ada masa nak buat tutorial menyembul. Harap pada sesiapa yang nak tahu tu, puaslah hati. Dan kepada yang malas nak cuba tu, takpe...nanti semangat rajin tu datang...bleh je cuba. Masa tu nak sembul kan segala-gala yang tak tersembul ke apa ke...semua boleh. So selamat menyembulkan benda-benda yang selama ni tak bleh tersembul dalam gambar.

Selamat mencuba.

Untuk gambar-gambar tersembul ni..sila ke SINI

....
....


Tuesday, 19-Apr-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
[Haikal and Acu Poad]

 
 
 
View all 6 photos...
...


Sunday, 17-Apr-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
[Congratulations KAK LONG]

 
 
 
View all 12 photos...
Congratulations untuk Kak Long @ Aaayommm @ Kak Ana @ anak saudara aku yang paling sulung daripada 27 orang semuanya. Beliau telah berjaya menamatkan diploma di dalam sains komputer dan sekarang sedang menyambung pengajiannya di peringkat Ijazah sarjana muda sains komputer di UiTM.

Tahniah sekali lagi daripada Acu Poad......

....
....


Thursday, 14-Apr-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
[Dr. Ismail Konvo]

 
 
 
View all 6 photos...
Tahniah kepada Dr. Ismail Musirin di atas kejayaan bukan sekadar mendapat PhD di dalam bidang Kejuruteraan Elektrik (Power) tetapi menjadi orang yang pertama mendapat PhD dari Fakulti Kejuruteraan Elektrik UiTM (UiTM baru jadi Universiti tahun 1999...so ini adalah hasilan pertama PhD dari FKE).

....


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net